Opdateres løbende…


Forældre i fælles front

Oktober 2019, RØD+GRØN

Der skæres og skæres på børneområdet. Vi forældre er frustrerede, råber op og vil høres. Forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen har samlet et hav af forældre fra hele landet. Rød+Grøn har talt med Stella Mia Sieling-Monas, der er en del af styregruppen i bevægelsen.

Læs artiklen her


Husk børnene: Mødre gav politikere en kage til samvittigheden

11. oktober 2019, Jydske Vestekysten

Om kagemanden vil give dårlig smag i munden hos nogle politikere, eller alle kan spise med god samvittighed, vides først, når budgetforliget indgås. Men mødre og BUPL forsøgte med en sidste kort at få politikerne i Esbjerg Kommune til at prioritere børnene ved budgetforhandlinger.

Læs artiklen her


Hård kritik af normeringstal: I virkeligheden er der 11,3 børnehavebørn til én voksen

9. oktober 2019, Politiken

5,7 vuggestuebørn og hele 11,3 børnehavebørn per voksen i gennemsnit – eller næsten dobbelt så mange som anbefalet. Sådan er virkeligheden i Halsnæs Kommune.

Læs artiklen her


SF og R kræver ny måde at tælle de voksne i børnehaverne

8. oktober 2019, Politiken

De officielle normeringstal afspejler ikke virkeligheden. Sådan lyder kritik forud for finanslovsforhandlinger, hvor minimumsnormeringer skal diskuteres.

Læs artiklen her


En budgethilsen fra Sejr på 10 måneder: Skaf nogle flere voksne

8. oktober 2019, Fyens Stifttidende

Læs artiklen her


TV AVISEN 18:30 – Forældre kræver flere pædagoger nu

3. oktober 2019, DR1

Se programmet her


Debatten, DR2

3 oktober 2019, DR2

Se med da vores allesammens PowerMama gav dem alle tørt på i Debatten! 🤘🏽💪🏼🤛🏽

Slået op af Hvorerderenvoksen i Torsdag den 3. oktober 2019

Se programmet her


Nok kærlighed til børnene?

19. september 2019, P1 Debat

Hver fjerde barn oplever ikke, at der er en voksen til stede i børnehaven, der er gode til at trøste. Og der mangler også kram og kærlighed til vores mindste, viser en undersøgelse fra Børns Vilkår. Hvad kan gøres bedre? Og kan det klares uden at der skal bruges en milliard på flere pædagoger? Er det i det hele taget statens opgave at give børnene kærlighed? Deltager: Malene Angelo, psykolog, Børns Vilkår, Malene Seest Holmqvist, pædagog, Anne Sophie Callesen, børneordfører, Radikale Venstre, Henrik Dahl, børneordfører, Liberal Alliance og Martin Henriksen, børneordfører, Dansk Folkeparti. Vært: Kristoffer Meinert.

Lyt til programmet her


Hvor er der en voksen? Forældreforeninger breder sig

12. september 2019, BUPL

Hvis nogle troede, at den voksende organisering blandt forældre var en døgnflue, viser realiteterne nu noget andet. I kølvandet på forældrebevægelsen, ’Hvor er der en voksen’, danner forældre varige foreninger, der fremover kan arbejde lokalt, ikke kun for normeringer, men for deres børns forhold og familiepolitik i det hele taget. Antallet af lokale foreninger er således siden foråret steget fra 3 til nu foreløbig 15.

Læs artiklen her


TV 2 Dokumentar: Daginstitutioner bag facaden

28. maj 2019, TV2

22 vuggestuer og børnehaver i Københavns Kommune har alvorlige problemer med den pædagogiske kvalitet. Det viser tilsynsrapporter, som ikke er kendt i offentligheden. Skjulte optagelser i ny TV 2-dokumentar viser, hvad der sker med børnene, når forældrene er gået. Eksperter kalder det “offentligt omsorgssvigt”. Kommunen erkender, at forhold er “helt uacceptable”. Men forældre får at vide, at børnene har haft en god dag.

Se dokumentaren på TV2 PLAY


Forældrene vil have politikernes holdning med i stemmeboksen

10. Maj 2019, BUPL

»Vi har politiske tilkendegivelser om, at der skal investeres i velfærd, men mange partier har ikke meldt ud, hvordan de ser på minimumsnormeringer og børneomsorg. Det er der behov for, for vi står med et massivt problem, som kun bliver større, fordi der kommer endnu flere børn i de kommende år. Så når det ikke bliver sat på den politiske dagsorden i forbindelse med udskrivelsen af valget, er vi nødt til at reagere,« siger Marie Blønd.

»Vi vil gerne vide, hvordan partierne vil sikre kvaliteten i dagtilbuddene, hvis de ikke går ind for minimumsnormeringer. Det må de forklare os, og det skal være før valget, så vi kan tage deres udmeldinger med ind i stemmeurnen. Derfor giver vi dem en sidste chance for at komme ud med det.«

– Talsperson Marie Blønd, læs hele artiklen her


DR1 dokumentar: Hvem passer vores børn?

9. april 2019, DR1

Hver morgen tager 230.000 danske børn i børnehave eller vuggestue. Men hvem passer egentlig vores børn? Er der voksne nok til at give børnene den tryghed og udvikling de har brug for? DR2 viser virkeligheden fra to almindelige daginstitutioner og den hverdag vores børn efterlades i, når vi tager på arbejde. En virkelighed, der kan have negative konsekvenser for vores børn.

Se dokumentaren her


Førende børneforskere: Det reelle omsorgssvigt er, at vores børn er for små, når vi overlader dem til fremmede

8. april 2019, Berlingske

Læs artiklen her


Udviklingen i normeringer tyder på, at forældrene har en pointe, når de går på gaden

6. april 2019, Information

Debatten om normeringer i daginstitutioner er en forvirrende debat, hvor der florerer mange forskellige tal. Information har sat sig for at skabe orden i tallene.

Læs artiklen her


Nu kommer forældreoprøret: forældre over hele landet ruster sig til demonstration

21. marts 2019, BUPL

Læs artiklen her


Hvorfor maler pædagogerne fanden på væggen, når børnene og forældrene er så glade?

20. marts 2019, Berlingske

Læs artiklen her


Forskere advarer: Dårligere normeringer giver flere diagnoser

20. juni 2018, BUPL

Antallet af børn med diagnoser er steget fra fire til ni procent på syv år. Ny forskning peger på, at flere børn får diagnoser, når der bliver færre voksne pr. barn i daginstitutionen. Vi bør se på antallet af voksne, før vi ser på barnet, mener forskere.

Læs artiklen her


Vi elsker børnehaver, men det har vi ingen grund til

15. maj 2009, Information

’Jeg er ikke længere sikker på, at jeg kan anbefale de danske daginstitutioner,’ siger en af Danmarks førende udviklingspsykologer, Dion Sommer. Forskningen peger på, at børn fungerer dårligere motorisk, sprogligt og socialt. Men forældre har brug for institutionerne og har svært ved at se i øjnene, at de skader deres børn

Læs artiklen her