OMSÆTTERTABELLEN

NORMERINGER I BØRNEHØJDE

OMSÆTTERTABELLEN FRA FREDENSBORG ER EN GAME-CHANGER

  1. FORDI den giver forældre, de lokale tovholdere og forældreorganisationer, et værktøj til at udregne de REELLE normeringer i den enkelte kommune (selvfølgelig med forbehold).
  2. FORDI at der kommer politisk fokus på børneområdet efter sommerferien (Sept. 2020), hvor lovgivningen om minimumsnormeringer skal diskuteres, og herunder modellen for minimumsnormeringer.
  3. FORDI #HvorErDerEnVoksen nu kan demonstrere, at det kan lade sig gøre at udregne normeringer i børnehøjde og kan udstille kontrasten til de officielle normeringstal fra Danmarks Statistik
  4. FORDI vi nu konkret kan anbefale ‘omsættertabellen’ som prototype på at udregne minimumsnormeringer.

HVORDAN SER DE REELLE NORMERINGER UD?

Torsdag d. 3/6-2021 afslører vi de første beregninger jv. omsættertabellen i forskellige kommuner. Beregningerne er lavet af frivillige i Forældrebevægelsen med opbakning fra de forældre i Fredensborg, som udviklede regnemetoden. Vi har indtil videre udregnet for over 20 kommuner.


BEREGN SELV

Søndag d. 10/10-2021 introducerer vi protokol og regnemaskine for reelle normeringer for at bedre kunne facilitere metoden for både forældre, kommuner og politikere. Spørgsmålene og interessen har været meget, så vi har selv udarbejdet nogle værktøjer til at komme igang.


ARTIKLER

Artikler om ‘Omsættertabellen’, reelle normeringer og gennemsigtighed