#HvorErDerEnVoksen inviterer hele landet til ‘hvor langt vil du gå for børnene’ søndag d. 6. juni?

Forældrebevægelsen sætter i uge 22 massivt fokus på normeringer i daginstitutioner og inviterer til aktion hver for sig, men sammen online for at råbe lokalpolitikerne op.

I hele uge 22 vil #HvorErDerEnVoksen sætte en masse aktiviteter i gang rundt om i hele landet, og laver samtidig en oplysningskampagne om normeringer i daginstitutioner. Efter at regeringen har vedtaget en historisk lov om minimumsnormeringer og fremrykket fuld indfasning til 2024, har Forældrebevægelsdnrettet blikket mod kommunerne. Nu er det lokalpolitikerne, der skal vise politisk vilje til at sikre alle børn tilstrækkelig voksenkontakt i daginstitutionerne.

Læs hele pressemeddelse her


Et nyt folketingsår begynder – Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen byder politikerne velkommen tilbage!

-​ ​Ny Corona-venlig aktion ved Christiansborg 6/10 fra kl 9.30-13:00

Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen er blusset op igen og afholdte i September coronavenlig, landsdækkende BamseDemonstration samt Gule aktioner ved forhandlingsmøderne i Børne- og Undervisningsministeriet. På Folketingets åbning kommer endnu en gul markering, naturligvis med Corona-forbehold.

Læs hele pressemeddelse her


September 2020: Forældrebevægelsen synger politikerne ind til forhandlingerne igen!

Fredag den 25. september forhandles der videre om minimumsnormeringsloven, Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen møder selvfølgelig op og sender politikerne ind til forhandlingerne med sang og klar besked om forældrenes forventning til aftalen!

Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen kræver transparens i normeringsopgørelsen – de tal politikerne opererer med, SKAL være det der opleves i institutionerne. Vi kræver minimumsnormering i børnehøjde, for børn kan kun trøstes af personale som er der i virkeligheden og ikke kun er der på papiret.

Læs hele pressemedeleselsen her


September 2020: #HvorErDerEnVoksen sender denne gang bamserne i protest!

Timingen før forhandlingerne på Christiansborg er altafgørende og derfor indkalder #HvorErDerEnVoksen til nye landsdækkende aktioner! I skyggen af corona er formen denne gang dog noget anderledes. I stedet for at folk støtter ved at møde op til aktion, så indsamler forældre over hele landet bamser med en besked om halsen. Der laves happenings, livestream og opstilles lys og lyd i mange variationer fra sted til sted. Bamsehæren deltager enten på de lokale rådhuse rundt om i landet eller bliver fragtet til Christiansborg demonstrationen, hvor der sendes LIVE via Facebook d.12/9 kl. 10:30. Efter demonstrationerne rund i landet doneres de til bl.a. Støtte for Børn på Flugt og lokalt til Mødrehjælpen eller andre velgørenhedsorganisationer.

Læs hele pressemedeleselsen her og download billeder (må gerne bruges af pressen, men #hvorerderenvoksen skal krediteres)


13.11.19: Forældrebevægelsen rejser sig på ny!! – Store protestaktioner for børnene er undervejs!

Børns trivsel i daginstitutionerne kom for alvor på den politiske dagsorden i 2019. Ved de omfattende folkelige protester og store landsdækkende demonstrationer forud for sommerens folketingsvalg, krævede titusindvis af vælgere forandring for børn og personale i vuggestuer og børnehaver. Minimumsnormeringer blev et afgørende valgtema, og på nuværende tidspunkt forhandles om minimumsnormeringer på finansloven. Forældrebevægelsen er dog stærkt bekymrede for, at den økonomiske og tidsmæssige ramme man forhandler om, er langt fra tilstrækkelig til at sikre en genopretning af det hårdt prøvede område. Vi vil ikke acceptere, at kommende løsninger på området ikke sikrer vore børn den omsorg, som de har krav på. Derfor manifesteres den fortsatte utilfredshed og bekymring i et brag af en protestaktion fredag den 22. november 2019, som skal tydeliggøre, at vi ikke er parate til at acceptere et fortsat offentligt omsorgssvigt af Danmarks børn…

Læs hele pressemedeleselsen her:


Pressemeddelelse, juni 2019

Forældre går på gaden igen med klar besked:
Minimumsnormeringer nu! Budskabet til politikerne er klart: Vi vil se konkrete forbedringer for børn og vokse – nu! Kravet er lovfastsatte minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver.
Søndag den 2. juni – tre dage før valgdagen – kalder forældrebevægelsen #Hvorerderenvoksen til nye demonstrationer i flere byer. Denne gang har forældrene allieret sig med en række andre aktører, der alle deler forældrenes krav om minimumsnormeringer. I samarbejdet indgår BUPL, FOA, LFS, FOLA, Familiepolitisk Netværk, ÅFO og KFO. Formålet med samarbejdet er at stå stærkt i kravet om, at alle børn sikres et minimum af voksne i deres dagligdag, til at yde den omsorg og det nærvær, som de har behov for og er afhængige af.

Forældrebevægelsen udråber i forbindelse med demonstrationerne uge 22 til national børneuge, som byder på en lang række aktioner og aktiviteter ugen igennem. Det hele kulminerer Søndag den 2. juni 2019 i demonstrationer og march landet over. I Danmarks to største byer lægges der op til demonstrationer henholdsvis kl. 14.00 (Aarhus, Botanisk Have) og kl. 14.30 (København, Thorvaldsens Plads).  


Download hele pressemeddelelsen her