Er du journalist

Nedenfor finder du pressemeddelelser for de forskellige aktioner. Husk at du også er velkommen til at skrive til os på kontakt@hvorerderenvoksen.dk. eller tage fat i vores talspersoner.

Pressekontakt

Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen hjælper gerne journalister med at finde frem til relevante personer, fakta og baggrund, ligesom vi stiller op til interviews om vores dagsorden med at forbedre forholdene for dagsinstitutionsbørn.

Vi har i bevægelsen en styregruppe samt talspersoner. For kontakt til andre lokale tovholdere end dem der er listet her, skriv til os på kontakt@hvorerderenvoksen.dk eller efterlys dem via vores facebook gruppe (40.000 medlemmer), såfremt det er relevant for bevægelsen og dens formål.

Se en oversigt over vores lokale tovholdergrupper på Facebook på denne side

NationalE talspersonER

Rikke Thrane
Tlf: 27338327
Mail: Rikke.thrane@123dk.dk
Lokation: Aalborg

Mette Wolf Eikelund
tlf 25113973 /Mette_wolf1@hotmail.com
Lokation: Gladsaxe

Lokale talspersoner

Aalborg: Rikke Thrane
Telefon: 27338327/ Mail: Rikke.thrane@123dk.dk

Esbjerg: Chalotte Aagaard Olsen
Telefon: 25333055 / Mail: chalotteolsen@gmail.com

Halsnæs Kommune: Sarah Louise Eskildsen-Mortensen
Tlf: 24476553 / Mail: sarah_louise84@hotmail.com

Gladsaxe: Mette Wolf Eikelund, tlf 25113973 /Mette_wolf1@hotmail.com
Ida Aasbjerg Hansen: ida.aasbjerg@gmail.com

Guldborgsund: Jacqueline Valentin Szwiec-Berthou
tlf: 20285386 / Mail: jacqueline@berthou.dk

Herning: Lisa Nisgaard Schultz
Facebook: Hvorerderenvoksen-Herning

Horsens: Sanne Stensig / Tlf: 40604975 / TangeSannestensigtange@gmail.com

Kalundborg: Christina H. Jensen tlf 21235055/ christina_hjensen@hotmail.com

København: Marie Blønd tlf 61670904 / marie.blond@gmail.com

Middelfart: Maria Lund Nielsen, tlf 27158494/ Mail: mariameldgaardnielsen@gmail.com

Næstved:
Cille Torp-Strunz tlf 60118313 /Strunz_c@yahoo.dk
Desirée Hornbæk Milling tlf 20716150/ Desiree.h.milling@outlook.dk

Odder: Lena Bryder tlf 22854523 / lenajochumsen@hotmail.com

Randers: Mette Lejel tlf 29412846/ mettedallerup@hotmail.com

Roskilde: Tina Agerbo Yazdanyar /tlf 4052 2237 / Tinaagerbo@yahoo.dk

Ringsted: Kiwa Linette Wammen Hoffmann tlf 28518216 / kiwalinette@gmail.com

Slagelse: Casper Larsen / casper.mollebakken@gmail.com

Solrød: Mette Laurbjerg Petersen/ Tlf: 21994717 / Mette_petersen@email.com

Skanderborg: Anna Opstrup Larsen/ Tlf: 23 35 50 99 /annaopstruplarsen@yahoo.dk

Svendborg: Tom Skovløkke Jørgensen / Tlf: 24412964 / skovlys@svendborgmail.dk

Viborg: Margrete Rasmussen/ Tlf: 51886771/ Margreterasmussen@gmail.com

Pressemeddelser

Her kan du finde pressemeddelser og pressefotos fra vores forskellige aktioner. Mangler du billeder eller andet fra en mere lokal vinkel, anbefaler vi at du tager fat på en af de lokale talspersoner. 

Folketingets Åbning 5/10-21:
Gul aktion demonstrerer papirsnormeringer

  • Praktisk information: Den Gule Aktion, finder sted fra kl. 9-13, tirsdag d. 5 oktober 2021 foran trappen til Folketinget i Rigsdagsgården.
  • Læs/download pressemeddelelse
  • Se/ Download pressefotos
    Pressefotos må benyttes når Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen omtales: Foto (2021): Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen
  • Kontakt: Ring til talsperson Marie Blønd (61670904) eller Cille Torp-Strunz (60118313) eller skriv på kontakt@hvorerderenvoksen.dk

 

 

Et nyt folketingsår begynder, og mens folketingspolitikerne har holdt en lang og velfortjent sommerferie, har frivillige forældre i Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen regnet på ‘reelle normeringer’ for at skildre kontrasten til den nuværende opgørelse fra Danmarks Statistik. Der er udregnet tal fra 21 kommuner som viser, at minimumsnormeringer virkelig er papirsnormeringer i praksis. De ser godt ud på papiret, men gælder ikke på gulvet.

Kommunalvalget nærmer sig, og vi ser en kedelig tendens til, at mange lokalpolitikere påberåber sig allerede i 2020, at være nået i mål med regeringens lovbundne minimumsnormeringer. Men det er minimumsnormeringer , der er beregnet ud fra tal fra Danmarks Statistik – tal der bl.a. inkluderer ledere, vikarer, personale,  der er på barsel eller sygemeldt samt inkluderer tiden, der går til arbejde væk fra børnene. Papirsnormeringer!

#HvorErDerEnVoksen står derfor klar ved Folketingets åbning for at vise, at der er lang vej igen, da et kommunalt årsgennemsnit skjuler de faktiske forhold for børnene. Forældrenes krav om minimumsnormeringer er uændrede – de skal være i børnehøjde, reelle og det er stadig akut! Minimumsnormeringer skal være i børnehøjde i ALLE daginstitutioner, for børn kan kun trøstes af personale, som er der i virkeligheden,  og ikke kun tæller på papiret.

“Vi kræver gennemsigtighed for de reelle normeringer på institutionsniveau. De normeringstal politikere opererer med, SKAL afspejle børnenes vilkår i hverdagen. Vi skal tættere på virkeligheden med reelle normeringer på institutionsniveau” 

Talsperson Marie Blønd

Normeringer skal beregnes i børnehøjde, som den tid personalet har til samvær med børnene, for alt andet er bare økonomiske pejlemærker. Det er muligt ved hjælp af omsættertabellen fra Fredensborg Kommune. Siden har frivillige forældre fra Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen taget sagen i egne hænder og demonstreret, at det godt kan lade sig gøre at udregne reelle normeringer med omsættertabellen. Vi vil på dagen, stå klar og illustrerere den store kontrast,  der er mellem papirsnormeringer og reelle normeringer,  og hvorfor minimumsnormeringer skal gælde på institutionsniveau.

 


6. juni 2021 – Hvor langt vil du gå for børnene?

 

Der blev demonstreret i en ‘sammen online – gå hver for sig aktion’ i hele landet. Her vises en af aktionerne på Rådhuset i København

Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen satte i uge 22, massivt fokus på normeringer i daginstitutioner, og inviterede til aktion søndag d. 6/6 “Hvor langt vil du gå for børnene?”. Alle var opfordret til at gå hver for sig, men være sammen online for at råbe lokalpolitikerne op. Hele ugen kørte #HvorErDerEnVoksen en oplysningskampagne om normeringer i daginstitutioner. Efter at regeringen har vedtaget en historisk lov om minimumsnormeringer og fremrykket fuld indfasning til 2024, har Forældrebevægelsen rettet blikket mod kommunerne. Nu er det lokalpolitikerne, der skal vise politisk vilje til at sikre alle børn tilstrækkelig voksenkontakt i daginstitutionerne.

”Staten har givet papirsnormeringer og en historisk lov,som sætter prop i besparelser. Nu skal kommunerne skabe gennemsigtighed for reelle normeringer på den enkelte institution.Minimumsnormeringer skal fremskyndes, gælde for alle institutioner og betragtes som en bund – ikke et loft. Vi regner med at kommunerne påtager sig et ansvar og imødekommer forældrene.”

 

–Marie Blønd (talsperson for #HvorErDerEnVoksen)

Søndag d. 6/6 havde Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen solgt 1555 startnumre til “Hvor langt vil du gå for børnene?”, støttet af Red Barnet. Folk i hele landet klædte sig i gult med startnumre på, og udfordrede både sig selv, og sendte et signal til lokalpolitikerne. Det blev gjort synligt, specielt online, at børnepolitik og normerings-problematikken også er noget at gå til valg på lokalt. Nu hvor pengene til minimumsnormeringer fra staten tildeles, flyttes forventningspresset til kommunerne. “Kommunerne skal ikke bare tage imod pengene fra staten og så sætte sig på pausebænken – de skal i høj grad også levere og bidrage til minimumsnormering på institutionsniveau”, siger talsperson Marie Blønd.

Forældrebevægelsen forventer, at kommunerne får beregnet de reelle normeringer på institutionsniveau, så man kan begynde at have dialogen om, hvad der gælder på papiret, kontra hvad der opleves ude i institutionerne. Der har længe været en diskrepans mellem Danmarks Statistiks normeringstal, og de normeringer, som opleves ude i institutionerne – læs mere om reelle normeringer.

Pressefotos download her
Kan bruges når Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen omtales:
Foto (2021): Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen

 


23. sept 2020: Den corona-venlige bamse-demo!

Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen afholdte pga covid-19 en Bamse-Demo d. 12 September 2020 foran Christiansborg med livestream, så alle kunne deltage hjemmefra og i stedet for fremmøde sende bamser. Det blev til over 9000 bamser og over mange tusind skærm-deltagere.

> Pressemeddelelse fra 3. September
> Pressefotos

 


#HvorErDerEnVoksen inviterer hele landet til ‘hvor langt vil du gå for børnene’ søndag d. 6. juni?

Forældrebevægelsen sætter i uge 22 massivt fokus på normeringer i daginstitutioner og inviterer til aktion hver for sig, men sammen online for at råbe lokalpolitikerne op.

I hele uge 22 vil #HvorErDerEnVoksen sætte en masse aktiviteter i gang rundt om i hele landet, og laver samtidig en oplysningskampagne om normeringer i daginstitutioner. Efter at regeringen har vedtaget en historisk lov om minimumsnormeringer og fremrykket fuld indfasning til 2024, har Forældrebevægelsdnrettet blikket mod kommunerne. Nu er det lokalpolitikerne, der skal vise politisk vilje til at sikre alle børn tilstrækkelig voksenkontakt i daginstitutionerne.

Læs hele pressemeddelse her


13.11.19: Forældrebevægelsen rejser sig på ny!! – Store protestaktioner for børnene er undervejs!

Børns trivsel i daginstitutionerne kom for alvor på den politiske dagsorden i 2019. Ved de omfattende folkelige protester og store landsdækkende demonstrationer forud for sommerens folketingsvalg, krævede titusindvis af vælgere forandring for børn og personale i vuggestuer og børnehaver. Minimumsnormeringer blev et afgørende valgtema, og på nuværende tidspunkt forhandles om minimumsnormeringer på finansloven. Forældrebevægelsen er dog stærkt bekymrede for, at den økonomiske og tidsmæssige ramme man forhandler om, er langt fra tilstrækkelig til at sikre en genopretning af det hårdt prøvede område. Vi vil ikke acceptere, at kommende løsninger på området ikke sikrer vore børn den omsorg, som de har krav på. Derfor manifesteres den fortsatte utilfredshed og bekymring i et brag af en protestaktion fredag den 22. november 2019, som skal tydeliggøre, at vi ikke er parate til at acceptere et fortsat offentligt omsorgssvigt af Danmarks børn…

Læs hele pressemedeleselsen her:


 

Pressemedelse, juni 2019

Forældre går på gaden igen med klar besked: Minimumsnormeringer nu! Budskabet til politikerne er klart: Vi vil se konkrete forbedringer for børn og vokse – nu! Kravet er lovfastsatte minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver.

Søndag den 2. juni – tre dage før valgdagen – kalder forældrebevægelsen #Hvorerderenvoksen til nye demonstrationer i flere byer. Denne gang har forældrene allieret sig med en række andre aktører, der alle deler forældrenes krav om minimumsnormeringer. I samarbejdet indgår BUPL, FOA, LFS, FOLA, Familiepolitisk Netværk, ÅFO og KFO. Formålet med samarbejdet er at stå stærkt i kravet om, at alle børn sikres et minimum af voksne i deres dagligdag, til at yde den omsorg og det nærvær, som de har behov for og er afhængige af.

Forældrebevægelsen udråber i forbindelse med demonstrationerne uge 22 til national børneuge, som byder på en lang række aktioner og aktiviteter ugen igennem. Det hele kulminerer Søndag den 2. juni 2019 i demonstrationer og march landet over. I Danmarks to største byer lægges der op til demonstrationer henholdsvis kl. 14.00 (Aarhus, Botanisk Have) og kl. 14.30 (København, Thorvaldsens Plads).

Download hele pressemeddelelsen her