Om os

En kort gennemgang af forældrebevægelsens historie og en oversigt over bevægelsens styregruppe.

 

Vores historie

Mobilisering på Facebook
Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen’, blev mobiliseret 12. marts 2019 af ’mening’ forælder Tina Albertsen, som lavede en Facebookgruppe og sammensatte en styregruppe – det har vi stadig i dag. Det skete efter, at Folketinget nedstemte SF’s forslag om at diskutere minimumsnormeringer. Nedstemningen (blå blok og Socialdemokratiet) fulgte i kølvandet på utallige advarsler fra fagfolk og eksperter om mangel på pædagoger per børn i danske daginstitutioner, og efter udsendelsen af DRs dokumentar “Hvem passer vores børn”.

April 2019: 80-100.000 forældre gik på gaden i 57 byer
Danske forældre havde fået nok. D. 6/4-2019 gik vi på gaden første gang, og hundrede tusinde mennesker i hele landet fulgte med i protest mod de vilkår, som børn og pædagoger mødes med i vuggestuer og børnehaver. Vi gjorde det igen 2/6-2019 for at minde folk om at sætte deres stemme på minimumsnormeringer, kun 3 dage før Folketingsvalget. Opråbet vandt gehør. Børnene kom for alvor på dagsordenen under folketingsvalget i 2019, og fokus kom på genopretning af et hårdt prøvet velfærdsområde. Folketingsvalget frembragte en ny regering, hvor de 4 støttepartier alle gik ind for minimumsnormeringer, og Statsministeren udråbte sig til ‘Børnenes Statsminister’, og lovede flere pædagoger allerede fra 2020.

Blokerede København og råbte på minimumsnormeringer i børnehøjde
Protester har dog siden lydt i alle landets kommuner, og senere afholdte vi en National Protestdag d. 22/11-2020, hvor vi gav vores børn en fridag fra institutionslivet, og marcherede gennem Københavns gader til Christiansborg (og i Herning), hvor vi demonstrerede for minimumsnormeringer ‘i børnehøjde’.

 

Efter finanslovsforhandlingerne kom der fremskridt for børnene, med en lov om minimumsnormeringer og penge til området (sejr!). Men i forældrebevægelsen er vi dog stærkt bekymrede for, at den økonomiske og tidsmæssige ramme er langt fra tilstrækkelig. Vi kalder regeringens plan for ‘papirsnormeringer‘, da tallene ser godt ud på papiret, men ikke rykker på gulvet i institutionerne.

Stifter støtteforening & laver ‘rekord’ bamse-demo
Under covid-19 demonstrede #HvorErDerEnVoksen ved at samle bamser ind fra hele landet. Når forældre og børn ikke måtte samles, måtte vi sende bamser til Christiansborg. Det blev til over 10.000 bamser i september 2020 med live-streaming fra Christiansborgs Slotsplads og stiftelse af støtteforening.

GUL vedholdenhed
Vi har stået til Folketingets åbning i 2019, 2020 & 2021 samt lavet gule aktioner ude foran de forhandlingerne om minimumsnormeringer i Børne & Unge Ministeriet. Lokalt har der foregået utallige aktioner og gør det stadig.

Børnehøjde = Reelle normeringer

Op til kommunalvalget i 2021 har vi udregnet reelle normeringer for over 20 kommuner, samt sat beregningsmetoden ‘omsættertabellen’ til rådighed her på hjemmeside med protokol og regnemaskine.

Vores krav

1. krav

Minimumsnormeringer skal udregnes i børnehøjde. Det er børnene, der skal mærke forbedringer i deres hverdag.

2. krav

Minimumsnormeringer skal indføres akut, og ikke vente til 2025. Hver dag i et barns liv tæller

3. krav

Minimum er en bund og ikke et loft.

Vores krav

1. krav

Minimumsnormeringer skal udregnes i børnehøjde. Det er børnene, der skal mærke forbedringer i deres hverdag.

2. krav

Minimumsnormeringer skal indføres akut, og ikke vente til 2025. Hver dag i et barns liv tæller

3. krav

Minimum er en bund og ikke et loft.

styregruppen

Styregruppen

I bevægelsen findes en styregruppe af cirka 5 engagerede frivillige forældre, alle uden tidligere erfaringer med civil aktivisme. Det er dog græsrødderne, gruppemedlemmer fra hele landet, og på tværs af politiske ideologier, som driver engagementet. Vi har alle én fælles bekymring: Vores allesammens børn!

Styregruppen består pt af: 

Marie Blønd

Rikke Thrane

Nina Boe Wille

Mette Wolf Eikelund

Martin Wittrup Enggaard

Kontakt

Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen: kontakt@hvorerderenvoksen.dk
Støtteforeningen: stoet@hvorerderenvoksen.dk

Talspersoner
Marie Blønd (Marie Blond på Facebook)
Tlf: 61670904
Mail: Marie.blond@gmail.com

Cille Torp-Strunz, tlf.: 60118313, Mail: Strunz_c@yahoo.dk

Lokale talspersoner: se vores lokale tovholdergrupper nederst på siden og find kontaktpersoner her

Støtteforeningen for Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen

Der er mange måder at støtte op om kampen for minimumsnormeringer i børnehøjde for ALLE børn i Danmark. Alle former er velkommen.

Ved at tegne medlemskab i støtteforeningen for Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen, kan du støtte op finansielt, så bevægelsen kan få den stabile platform, der er nødvendig for at holde det politiske pres og skabe folkeoplysning på daginstitutionsområdet.