VIRKELIGHEDENS DAGTILBUD

ET HÆFTE FRA DANMARKS FORÆLDRE TIL POLITIKERE OG ANDRE SKEPTIKERE

Et lille udpluk, af vidnesbyrd fra forældre rundt omkring i Danmark.
Fortællinger fra hverdagshistorier i de danske dagtilbud fra hele landet.

100% lavet af frivillige fra Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen i de sene nattetimer, når børnene var lagt i seng.

Vi planlægger allerede nu 2. oplag, der udgives hurtigst muligt, med fortællinger fra hver enkelt kommune – alle 98!
Læs mere om, hvordan du, kan blive medlem af støtteforeningen for #HvorErDerEnVoksen og dermed gøre det muligt for os, at lave disse udgivelser.


VIRKELIGHEDENS

DAGTILBUD

– en danmarkshistorie (2019-2020)


EN DANMARKSHISTORIE 2019-2020

Denne udgivelse er lavet af frivillige forældre fra Forældrebevægelsen #Hvorerderenvoksen i de sene aften-og nattetimer, hvor børnene sover, hverdagen vakler, og vi prøver at holde bekymringerne for døren. Uden de mange tilsendte hverdagsoplevelser fra forældre i hele landet, var det aldrig lykkes – specielt tak til jer!

Dokumentationen af jeres børns virkelighed i dagtilbud er altafgørende. At I tillidsfuldt deler disse vidnesbyrd af et kollektivt omsorgssvigt, er beundringsværdigt. Det kræver et utroligt mod at stå frem og udstille disse beklagelige situationer, som vi desværre også er medskyldige i.

Vi forældre afleverer hver dag vores børn til Danmarks daginstitutioner for at drage på arbejde – for at betale skat – for at bidrage til samfundet og leve op til samfundskontrakten i vores velfærdssamfund.


Min søn havde diarré i tre uger før jeg kunne bekræfte, at det var hygiejnen og forholdene i børnehaven, der var skyld i det, fordi hans afføring blev mere normal igen i weekenderne. Personalet var så kede af det. Ledelsen sagde, at desværre var økonomien bare sådan.

Katrine, en mor fra København

Hvorfor?
Forældrebevægelsen opstod, som en steppeild, i marts 2019 ,og 6. April blev første demonstration afholdt med et overflod af demonstranter i over 57 forskellige byer! Gnisten der tændte akti- vist-ilden var bl.a. modstridende oplevelser af, hvad daværende minister hævdede var daginstitutionernes status kontra dét vi forældre dagligt var vidne til i hverdagen. En bristet virkeligheds- forståelse, som vi stadig kæmper med at synliggøre. Eksperterne har råbt ‘massivt omsorgssvigt af vores børn’ i mange år.

Før forældrebevægelsen, løb vi forældre rundt i hamster- hjulet med en illusion om, at vores børn havde det nogenlunde. Men vi er blevet klogere. Vi har gennem mange år vist blind tillid og indordnet os de urimelige vilkår for både pædagogisk personale og dermed også vores børn. Og det sidste halvandet år har frivillige kræfter på tværs af Danmark brugt uanede mængde af timer på alle mulige og umulige tidspunkter af døgnet – timer, der kunne være brugt på vores børn – for at få jer politikere til at indse, at ændringerne SKAL ske nu; Og ikke først om 5 år!

12 SEPTEMBER 2020, #HvorErDerEnVoksen BAMSE-DEMO, CHRISTIANSBORGS SLOTSPLADS, BAMSER DONERET AF FORÆLDRE OG BØRN FRA HELE LANDET
OVER 9.000 BAMSER VAR SAMLET FORAN CHRISTIANBORG OG OVER 6000 PÅ LOKALE RÅDHUSE RUNDT OM I DANMARK.
DEMONSTRATIONS-FORMATET VAR TILPASSET COVID-19 ANBEFALINGER.