demo fredag den 28. oktober

Bevægelsen for Børn & Unge i et #oprørpåtværs og kalder til national demonstration fredag d. 28/10 kl. 16 på Christiansborgs Slotsplads.

Tidligere aktioner

Her er en oversigt over bevægelsens landsdækkende aktioner og dokumentationen derfra.

Velfærdsrevolution

Vi vil vise at vi står vagt om børnenes velfærd 💛 og at forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen stadig brænder! Start velfærdsrevolutionen sammen med os.

KL’s Børn og Unge Topmøde

Til KL’s Børn og Unge Topmøde i Aalborg d. 16.5 har vi brug for en masse gule perleplader og børnetegninger fra hele landet. Skriv gerne Jeres by bag på tegningen.

Folketingets Åbning

5. oktober 2021 afholdte bevægelsen gul aktion for reelle minimumsnormeringer foran trappen til Folketinget. Der var udregnet tal fra 21 kommuner som viste, at minimumsnormeringer virkelig er papirsnormeringer i praksis.

Kommunalvalg 2021

Det er i kommunerne at pengene forvaltes og prioriteres, så det er vigtigt at vi har en god dialog, ligger pres, men også er på vagt i forhold til besparelser, som oftest hentes på børneområdet. Læs mere om alle de resultater der bev opnået i efteråret 2021.

Bamse demonstration

Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen demonstrerede for Danmarks mindste børn. Over 9000 bamser protesterede foran Borgen, mens hele Danmark fulgte med bag skærmen

Børnenes uge

Fra 31. maj til 6. juni 2021 blev en hel uge i børnenes tegn med en ny begivenhed hver dag, hvor vi oplyste, delte fakta og ikke mindst hyldede vores fantastiske pædagogiske personale. 

Den første demonstration

Den 6. april 2019 gik mellem 80-100.000 mennesker på gaden i HELE DANMARK for at demonstrere for MINIMUMSNORMERINGER i de danske daginstitutioner! Demonstrationer blev afholdt både i København, Århus og Aalborg.

Den nationale protestdag

Protestdagen den 22. november 2019 udmyntede sig i en stor demonstration gennem København, med deltagende fra hele landet. Samt en række lokale støttedemonstrationer. 

Milepæle

En oversigt over forældrebevægelsens aktioner og andre vigtige milepæle, siden bevægelsens opstart i 2019.