Uge 22

31. maj til 6. juni 2021

#HvorErDerEnVoksen sætter fokus på børnene op til kommunalvalget, og vi varmer op i uge 22 i hele landet. Det bliver en hel uge i børnenes tegn med en ny begivenhed hver dag, hvor vi vil oplyse, dele fakta og ikke mindst hylde vores fantastiske pædagogiske personale. Sæt derfor allerede kryds i kalenderen nu! 

Staten har givet papirsnormeringer og en historisk lov, som sætter prop i besparelser. Nu skal kommunerne skabe gennemsigtighed for de reelle normeringer på den enkelte institution. Minimumsnormeringer skal fremskyndes, gælde for alle institutioner og betragtes som en bund – ikke et loft. 

– Marie Blønd (talsperson for #HvorErDerEnVoksen)


Hvor langt vil DU gå for børnene?

Søndag d. 6 juni ‍

Ugen kulminerer i “Hvor langt vil du gå for børnene?” om søndagen, som er både en fælles (men hver for sig) gåtur med startnumre og en indsamling op til kommunalvalget.  

Børnenes uge – uge 22 kulminerer den 6. juni i en demonstrativ, folkelig vandring i arrangementet “Hvor langt vil DU gå for børnene’. Alle kan være med, uanset hvor kort eller langt du kan gå. Eller du kan vælge ikke at gå, men at gøre noget andet for at vise, hvor langt du vil “gå” for børnene.

Hvorfor?

Det handler om at få sat fokus på, at nu er tiden kommet til at kommunerne tager ansvar for minimumsnormeringer i børnehøjde. At børnene også kommunalt kommer øverst på den politiske dagsorden.
Vi forventer at der bliver skabt gennemsigtighed, så vi kender de reelle normeringer på hver institution og at minimum betragtes som en bund og ikke et loft.

Deltag med startnummer og lav en masse larm lokalt og online


𝗘𝗻 𝗯𝗿𝘂𝗱𝘁 𝘀𝗮𝗺𝗳𝘂𝗻𝗱𝘀𝗸𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗸𝘁: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝗺𝘂𝗺𝘀𝗻𝗼𝗿𝗺𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝗲𝗿 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗹𝗲𝗿 𝗼𝗺 𝗿𝗲𝘁𝘁𝗶𝗴𝗵𝗲𝗱𝗲𝗿

Vi insisterer: Tryg barndom – værdig alderdom; for ALLE
Samfundskontrakten er brudt for mange i vores samfund: børn, handicappede, syge og ældre.

New Public Management har skåret voldsomt i omsorgen i vores velfærdssamfund, indført mere kontrol med mindre tillid og nedprioriteret omsorg, varme hænder og tætte relationer i alt for mange år.

Revision af budgetloven er skubbet til næste år, men udløbsdatoen er langt overskredet. Den er skyld i, at serviceloftet sætter alle udsatte grupper der er afhængig af statens pleje og omsorg, i kunstig konkurrence med hinanden.

Det er politikernes værk – det må de stå til regnskab for og tage ansvar! Ellers er det bondefangeri! Vi kæmper for minimumsnormeringer for de allermindste (0-6 årige) i Danmark og nu hvor der foreslåes minimumsnormeringer for de ældre, kan vi kun sympatisere og bakke op. Dansk Folkeparti mener at børnenes skrabede version af minimumsnormeringer, er en trussel mod de ældre, da kommuner er bange for at ramme serviceloftet og derfor vil tage fra de ældre. Sikken en skræmmekampagne!!

Lad os lige understrege:
Det er JER politikere der har valgt at indføre budgetloven og lagt kommuner i lænker med ‘serviceloftet’ med kæmpe bøder som konsekvens. Det er JER politikere der sætter børn, de ældre, syge og handicappede i kunstig konkurrence om økonomiske midler! #skamjer

Minimumsnormeringer i børnehøjde må ALDRIG blive på bekostning af andre sårbare befolkningsgrupper. De sårbare befolkningsgrupper skal have rettigheder – også børnene der ikke har stemmeret endnu!

Det er 𝑷𝑶𝑳𝑰𝑻𝑰𝑲𝑬𝑹𝑵𝑬𝑺 𝑨𝑵𝑺𝑽𝑨𝑹, at sørge for at rammerne følger med demografien og leverer på velfærdskontrakten. I skal ikke smide os i en kampring om midlerne – det er 𝐔𝐒𝐌𝐀𝐆𝐄𝐋𝐈𝐆𝐓!

#HvorErDetEnVoksen kæmper for minimumsnormeringer i de danske dagtilbud – men vi insisterer i dén grad også på, at et værdigt liv er for 𝐀𝐋𝐋𝐄 i Danmark; også de ældre, syge og handicappede.

#TRYGBARNDOM
#VÆRDIGALDERDOMFra: Edderbroderemig-udstillingen på Greve Museum. Broderet af SFO Sofie


Underskriv appel til Danmarks børneorganisationer

Reel minimumsnormering i børnehøjde NU

Med din underskrift skriver du under på nedenstående brev, som sendes direkte til de danske børneorganisationer. Brevet går ud på, at børneorganisationerne skal lægge pres på Christiansborg og kræve minimumsnormering i BØRNEHØJDE og en AKUTPLAN. Modtagerne af brevet er: 

  • Børns Vilkår
  • Red Barnet
  • UNICEF
  • Børnerrådet
  • Ombudsmandens Børnekontor
  • Amnesty International Danmark
  • Institut for Menneskerettigheder

Det er NU DE SKAL PÅ BANEN for at sikre minimumsnormeringer i børnehøjde som lov. NGO’er har allerede været aktive i Norge, da minimumsnormeringer skulle indføres ved lov, hvorfor er de ikke det her i Danmark?

Det må vi ændre på! Skriv under på denne forældrehenvendelse til NGO’erne og lad os samle styrkerne til at lægge pres på regeringen.

#hvorerderenvoksen
#MensBørneneVenter


NB!Er du ved at planlægge en aktion i #HvorErDerEnVoksen’s regi, og ønsker du at det kommer på hjemmesiden, så skriv til kontakt@hvorerderenvoksen.dk