Update:

🟡 LUKNING AF DAGTILBUD – OM AFTENENS PRESSEMØDE 🟡

Alle daginstitutioner lukkes ned fra mandag og mindst to uger frem. Forældre opfordres til at holde børn hjemme allerede fra i morgen!

I forhold til at SLÅ GUL RING OM INSTITUTIONERNE, opfordrer vi i styregruppen til, at de, der har forberedt noget afleverer diverse lækkerier, takkekort og varme hilsner i morgen – HVIS I alligevel skal forbi institutionen. Husk, at personalet først hjemsendes fra mandag.

Hvis I ikke allerede har forberedt noget, så kører vi på igen når vi velkommer hverdagens superhelte tilbage på arbejde, når det igen er sikkert 💛


Vi slår gul ring om hvor daginstitutioner

Den “gule ring” er symbol på, at vi i fællesskab viser, at hver enkelt institution behøver forældrebevægelsens opbakning og beskyttelse. Pædagoger bruger, ifølge BUPL, over 50% af deres tid til administrative opgaver! Regeringen kræver lærerplaner og sprogtest af alle børn. Konceptudvikling og konsulenter regner ned over institutionerne. Men nu er det nok! Vi udråber undtagelsestilstand indtil 2025! Vi vil vise, at vi står sammen med personalet og at vi stadig kræver en akutplan.

Når vi ikke kan få minimumsnormeringer før 2025, skal opgaver som kan undværes og tager tid væk fra børnene, fjernes!! Vi skal sende et fælles signal til både lokale og nationale politikere!!

Vi vil hylde personalet (hverdagsheltene) med forældrebevægelsens farve: Gul. Så sæt den gule kreativitet fri! Pynt op, bag kage, syng sange – lad institutionspersonalet vide, at de er værdsat og uundværlige. Det er også deres sag vi kæmper 💪

Spred budskabet, invitér nye forældre til gruppen og del billeder med jeres tiltag under #MensBørneneVenter  #HvorErDerEnVoksen2020


Fra: Edderbroderemig-udstillingen på Greve Museum. Broderet af SFO Sofie

14. marts 2020

København

Skrot Budgetloven – Velfærden kan ikke vente længere

#Hvorerderenvoksen er sammen med en lang række andre organisationer gået sammen for at planlægge aktionen: Skrot Budgetloven!

Budgetloven har siden 2012 holdt den kommunale og regionale økonomi i benlås, og indskrænket kommuner og regioners økonomiske råderum.
Den økonomiske benlås har betyde markant færre midler til velfærd. På trods af stigende antal ældre og flere børn i samfundet, har mange kommuner skåret i budgetterne til ældrepleje og daginstitutioner.
I forbindelse med revision af budgetloven kaster vi alle kræfter ind på at få budgetloven skrottet. Den 14.marts er opvarmning til lørdag den 16.maj i uge 20, hvor forhandlingerne mellem regeringen og KL (Kommunernes Landsforening) traditionen tro går i gang, om næste års vitale budget for landets 98 kommuner.

Aalborg

Lørdag den 14.marts, kl. 11.30 -12.30, Nytorv


Esbjerg

Lørdag kl. 11.00-13.00 på Torvet


Halsnæs

Lørdag kl 9.30 -10.30 på Nordtorvet


Hillerød

Lørdag kl 14.00 på Torvet


København

lørdag den 14.marts, kl.13.00 til 14.00 på Bertel Thorvaldsens Plads.


Svendborg

Lørdag den 14.marts, kl. 10.00-11.00 på Torvet


12. marts 2020

Billund

Regeringen vil Billunds børn, men vil kommunen dem?

Billund kommune havde lovet at tilføje 8 millioner kr i budgetperioden til at forbedre normeringerne i Billund kommunes daginstitutioner. De havde afsat 1,6 millioner kr til 2020 før minimumnormeringerne blev vedtaget.
Så får Billund kommune 2,2 millioner kr specifikt til bedre normeringer, via minimumnormeringer tildelt fra Christiansborg.
Så tænker man der skal bruges 3,8 millioner kr til bedre normeringer. MEN – NEJ. Der vil kun blive brugt 2,2 millioner kr. De 1,6 millioner kr de havde afsat til normeringer før finansloven, de ryger tilbage i kommunekassen!
2,2 millioner kr giver knap 7 ekstra uddannet pædagoger.
3,8 millioner kr ville kunne give omkring 11 pædagoger.
Hvis Billund kommune kun vil bruge de penge de får via finansloven, går der længe før vi opnår reelle ændringer ude i de enkelte institutioner. Hvis pengene bliver ligeligt fordelt på institutionerne, er der kun råd til et par timer ekstra til en ekstra personale. Der går længe før der er en ekstra voksen i hver stue, så vi kan nærme os minimumnormeringer i børnehøjde.


Underskriv appel til Danmarks børneorganisationer

Reel minimumsnormering i børnehøjde NU

Med din underskrift skriver du under på nedenstående brev, som sendes direkte til de danske børneorganisationer. Brevet går ud på, at børneorganisationerne skal lægge pres på Christiansborg og kræve minimumsnormering i BØRNEHØJDE og en AKUTPLAN. Modtagerne af brevet er: 

  • Børns Vilkår
  • Red Barnet
  • UNICEF
  • Børnerrådet
  • Ombudsmandens Børnekontor
  • Amnesty International Danmark
  • Institut for Menneskerettigheder

Det er NU DE SKAL PÅ BANEN for at sikre minimumsnormeringer i børnehøjde som lov. NGO’er har allerede været aktive i Norge, da minimumsnormeringer skulle indføres ved lov, hvorfor er de ikke det her i Danmark?

Det må vi ændre på! Skriv under på denne forældrehenvendelse til NGO’erne og lad os samle styrkerne til at lægge pres på regeringen.

#hvorerderenvoksen
#MensBørneneVenter


Mailstom

Vi ved, at det gør indtryk, når vi som vælgere råber højt og sender vores krav og bekymringer direkte ind i politikernes postkasser. Derfor beder vi jer om hjælp til at lægge pres på de forhandlinger, som finder sted netop nu!

Én af de store knaster går på, at man forsøger at slippe afsted med, at lave minimumsnormeringer på kommuneniveau. Det betyder en risiko for, at ikke alle børn kommer til at mærke forbedringer, men at deres ret til omsorg og nærvær i stedet betinges af deres postnummer og daginstitution. Det betyder, at man som forældre i en kommune principielt kan opleve øget brugerbetaling – selvom det kun er naboinstitutionen, der får øget normeringen. Det betyder at vi ikke kan sikre alle børn lige ret til et minimum af voksne i deres dagligdag!!

💥⚡️🌪DERFOR KRÆVER VI MINIMUMSNORMERINGER PÅ INSTITUTIONSNIVEAU!!!💥⚡️🌪

Og vi beder om jeres hjælp til, at gøre de politiske forhandlere opmærksomme på vigtigheden i dette krav. Send en mail, lav et opslag eller en besked til dem her på Facebook. Hver en indsats tæller!

Her følger en liste over nøglepersoner i de forhandlende partier. Har man lyst til at smide sin yndlings-lokalpolitikker eller KL på modtagerlisten, står det frit for 😀 

📨 Anne Sophie Callesen (RV): anne.sophie.callesen@ft.dk

📨 Morten Østergård (RV): morten.ostergaard@ft.dk 

📨 Jakob Mark (SF): jacob.mark@ft.dk

📨 Theresa Berg Andersen (SF): theresa.andersen@ft.dk

📨 Pernille Rosenkrantz-Theil (S): minister@uvm.dk

📨 Kasper Sand Kjær (S):kasper.kjaer@ft.dk

📨 Jacob Sølvhøj (E): jakob.solvhoj@ft.dk

📨 Pernille Skipper (E): pernille.skipper@ft.dk

Dit bidrag behøver ikke at være langt. Det behøver ikke at være fejlfrit eller velformuleret. Det vigtigste er, at du bruger 3 minutter på, at gøre opmærksom på, at du som forælder, pædagog eller som vælger, kræver at vi tager hånd om samfundets børn. Vi kræver, at minimumsnormeringer:

  • Indføres på institutionsniveau 
  • Udregnes i børnehøjde
  • Iværksættes AKUT!!!!

#HvorErDerEnVoksen; #BørnOverKommunaltSelvstyre; #MensBørneneVenterNB!Er du ved at planlægge en aktion i #HvorErDerEnVoksen’s regi, og ønsker du at det kommer på hjemmesiden, så skriv til kontakt@hvorerderenvoksen.dk