Børnenes uge

#HvorErDerEnVoksen satte fokus på børnene op til kommunalvalget, og vi varmede op i uge 22 i hele landet. Det blev en hel uge i børnenes tegn med en ny begivenhed hver dag, hvor vi vil oplyste, delte fakta og ikke mindst hyldede vores fantastiske pædagogiske personale. 

Uge 22

31. maj til 6. juni 2021

Staten har givet papirsnormeringer og en historisk lov, som sætter prop i besparelser. Nu skal kommunerne skabe gennemsigtighed for de reelle normeringer på den enkelte institution. Minimumsnormeringer skal fremskyndes, gælde for alle institutioner og betragtes som en bund – ikke et loft. 

– Marie Blønd (talsperson for #HvorErDerEnVoksen)


Hvor langt vil DU gå for børnene?

Søndag d. 6 juni ‍

Ugen kulminerer i “Hvor langt vil du gå for børnene?” om søndagen, som er både en fælles (men hver for sig) gåtur med startnumre og en indsamling op til kommunalvalget.

Børnenes uge – uge 22 kulminerer den 6. juni i en demonstrativ, folkelig vandring i arrangementet “Hvor langt vil DU gå for børnene’. Alle kan være med, uanset hvor kort eller langt du kan gå. Eller du kan vælge ikke at gå, men at gøre noget andet for at vise, hvor langt du vil “gå” for børnene.

Hvorfor?

Det handler om at få sat fokus på, at nu er tiden kommet til at kommunerne tager ansvar for minimumsnormeringer i børnehøjde. At børnene også kommunalt kommer øverst på den politiske dagsorden.
Vi forventer at der bliver skabt gennemsigtighed, så vi kender de reelle normeringer på hver institution og at minimum betragtes som en bund og ikke et loft.

Deltag med startnummer og lav en masse larm lokalt og online