Gul aktion til KL´s Børn og Unge Topmøde d. 16.5 2022

Vi står klar i gult foran Aalborg Kongres og Kulturcenter kl. 7.30-10, til at tage imod lokalpolitikerne fra hele landet, når de ankommer til KL´s Børn og Unge Topmøde d. 16.5 2022 i Aalborg.

Samtlige byrådspolitikere i alle kommuner har inden Topmødet modtaget en invitation på mail fra Forældrebevægelsen om at kigge forbi os på pladsen foran AKKC. Thomas Gyldal Petersen og Morten Thiessen, hhv. formand og næstformand for KL´s Børne – og Undervisningsudvalg,  har fået en særlig invitation til at kigge forbi os sammen, da vi gerne vil overrække dem en lille gave fra børn i hele Danmark.

Vi vil vise byrådspolitikerne klart og tydeligt, at Forældrebevægelsen Hvorerderenvoksen er her endnu, og at vi kæmper videre, så længe der ikke er indført REELLE minimumsnormeringer på institutionsniveau i alle kommuner. 

Iflg. Danmarks Statistiks opgørelsesmetode har mange kommuner nu, hvad der svarer til minimumsnormeringer. Det helt centrale problem er bare, at det ikke er reelle minimumsnormeringer, dvs. normeringer, som kan mærkes ude hos børnene.

Derfor står vi netop klar ved politikernes ankomst til topmødet, da det lige præcis er op til alle lokalpolitikerne ude i kommunerne at sørge for, at der i praksis er nok voksne til vores børn i dagtilbuddene ! Dette er netop helt aktuelt igen at holde fokus på, da det er blevet luftet, at de kommuner, der bliver frikommuner, kan “slippe” for kravet om at leve op til minimumsnormeringer – dette må under ingen omstændigheder ske !!! 

Efter en hård kamp de sidste tre år, blev loven om minimumsnormeringer endeligt vedtaget i dec. 2021. Den er stadig mangelfuld på visse områder, men sikrer dog vores børn en væsentlig rettighed til et MINIMUM af voksne.

Vi står klar i gult, inviterer til dialog, og giver gerne en flyer mv. til de politikere, der kigger forbi. 

Mange lokalpolitikere har tilkendegivet, at de kigger forbi, herunder bl.a. Morten Thiessen, næstformand i KL´s Børne – og Undervisningsudvalg. 

Vi ses kl. 7.30 i gult mandag d. 16.5 2022. Kan man ikke være fysisk tilstede, kan man løbende følge med på Facebook i begivenheden til aktionen.