Hvor langt vil du gå for børnene?

Børnenes Uge: 31 maj – 6 juni 2021

#HvorErDerEnVoksen sætter fokus på børnene op til kommunalvalget og vi varmer op i uge 22 i hele landet. Det bliver en hel uge i børnenes tegn med en ny begivenhed hver dag, hvor vi vil oplyse, dele fakta og ikke mindst hylde vores fantastiske pædagogiske personale. Så følg med på Facebook side, Facebook gruppe og følg os på vores Instagram og Twitter.

Ugen slutter med at vi allesammen, skal udfordre lokalpolitikere, politiske kandidater og os selv, når vi spørger “Hvor langt vil DU gå for børnene” – se hvordan du køber startnumre til søndag d. 6/6 længere nede af siden ⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Staten har givet papirsnormeringer og en historisk lov, som sætter prop i besparelser. Nu skal kommunerne skabe gennemsigtighed for de reelle normeringer på den enkelte institution. Minimumsnormeringer skal fremskyndes, gælde for alle institutioner og betragtes som en bund – ikke et loft. 

– Marie Blønd (talsperson for #HvorErDerEnVoksen)

Indblik i dagene

Hvor langt vil DU gå for børnene?

Søndag d. 6 juni ‍

Ugen kulminerer i aktionen “Hvor langt vil du gå for børnene?” om søndagen, som er både en fælles (men hver for sig) gåtur med startnumre og en indsamling op til kommunalvalget.  

Søndag den 6. juni er en demonstrativ, folkelig vandring hvor vi spørger lokalpolitikerne “Hvor langt vil DU gå for børnene’. Alle kan være med. Du behøver ikke at gå, men kan udfordre dig selv/familien på en anden måde – vi vil rigtig gerne se billeder af, hvor kreative i er!

Aktionen er designet til at være corona-venlig med masser af fleksibilitet for familier og så inklusiv som mulig. Man behøver ikke at købe et startnummer for at være med, men pengene går ubeskåret til støtteforeningen for Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen til kampen for minimumsnormeringer i børnehøjde.

Hvorfor?

Det handler om at få sat fokus på, at nu er tiden kommet til at kommunerne tager ansvar for minimumsnormeringer i børnehøjde. At børnene også kommunalt kommer øverst på den politiske dagsorden.
Vi forventer at der bliver skabt gennemsigtighed, så vi kender de reelle normeringer på hver institution og at minimumsnormeringer betragtes som en bund og ikke et loft.

Deltag med startnummer og lav en masse larm lokalt og online

  1. Køb et startnummer til 25,- per person på mobilepay 924565 (eller bare send en donation uden at gå)
  2. Send mobilepay kvittering til kontakt@hvorerderenvoksen.dk
  3. Du modtager start nummer på e-mail
  4. Print og skriv navn på startnummeret
  5. Tryk deltag i Facebook begivenheden, hvis du er på Facebook
  6. Den 6. juni trækker du/I i det gule tøj og sætter startnummer på maven så i kan sprede budskabet i dit lokalområde og på sociale medier.
  7. Vi vil meget gerne se billeder af jer og brug gerne #HvorErDerEnVoksen #KV21 #StemForBørnene hvis i laver opslag på sociale medier.

Hvis du er lokaltovholder

Der kommer mere information om ugen og alle de aktiviter, som vi kan løfte sammen. Sørg for at i er mange til at løfte i flok lokalt, så der ikke er nogen der lider overlast. Aktiviteternen skal give mening lokalt, så tilpas eventuelt og vær som altid kreative for at få sat børnene øverst på dagsorden.

Følgende materialer er under udarbejdelse og vil snarest kunne downloades herunder eller find også materiale til download HER

MANDAG 31/5: Invitation/Info (skabelon) til det kommunale byråd og opstillede kandidater

Hvad der føles som almen viden for os i #HvorErDerEnVoksen, er det ikke altid for andre. Vi starter ugen med at invitere byrådsmedlemmer og kommunalvalg- kandidaterne til at følge Børnenes Uge og deltage i søndagsaktionen d. 6/6 “Hvor langt vil DU gå for børnene ?

Der er udarbejdet en skabelon til e-mail, som I kan tilrette lokalt eller sende som den er til jeres lokale byråd/kandidater. Download den nedenfor i dit foretrukne format.

Billeder til deling om d. 6/6 på sociale medier: